بمانیان ادامه داد: علائم دستگاه گوارشی؛ مانند حفره دهان، نای، معده، رودهها و حتی راست روده را هم دچار این بیماری میکند.
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: پیچیدگی تشخیص هنگامی است که واکنش آلرژی با تاخیر حتی چند روز و علائم غیراختصاصی که فرد ممکن است باخوردن غذا دچار تهوع، استفراغ، دل درد، دل پیچه و اسهال شود و این علائم در عفونت ها و التهابهای دستگاه گوارش هم دیده می شود.
علل آلرژی غذایی
آلرژی غذایی رایجترین عارضه در بزرگسالان بعد از مصرف مواد غذایی از قبیل ماهی، آجیل، بادام زمینی، گردو، فندق و غیره است در کودکان نیز علائم آن بعد از مصرف موادی مانند شیر، تخم مرغ، بادام، آجیل ظاهر میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی افزود: به دلیل اینکه علائم عدم تحمل غذایی شبیه به علائم آلرژی غذایی است، افراد اغلب این دو را با هم اشتباه میگیرند آلرژی غذایی باعث خارش دهان، کهیر، ورم کردن لبها و صورت و زبان و گلو، سختی تنفس، سرگیجه یا غش میشود همچنین علائمی مانند استفراغ و تهوع، دل درد و اسهال دارد که در نداشتن تحمل غذایی نیز دیده میشوند.
او گفت: گاهی غذاهایی باعث آلرژی میشود که جز غذاهای اصلی برای رشد و سلامت انسان هستند مانند پروتئینهایی که در شیر گاو و سفیده و زرده تخم مرغ، گندم، غلات و مغزی جات است میتواند از عوامل شایع حساسیت در انسان باشد.
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی ایران تهران ادامه داد: شیوع آلرژی غذایی در سنین پایین شایع تر است به طوری که شیوع آلرژی غذایی در هفته ها و ماههای اول زندگی ۶ تا ۸ درصد است این آمار نوید مطلب مهمی است که در اکثرموارد آلرژی غذایی که درماههای اول زندگی ایجاد شده با رشد فرد در سن بالاتر برطرف میشود.
او گفت: یکی از فرمهای واکنشهای غذایی شوک حساسیت است و همزمان دو ارگان بدن یعنی در پوست کهیر، آنژیوادم وخارش و در تنفس تنگی نفس، خس خس و خفگی و علائم گوارشی مانند تهوع و استفراغ و در قلب و عروق شامل افزایش ضربان قلب وکاهش یا افزایش فشارخون ایجادمی شود.
بمانیان تصریح کرد: شوک آلرژی غذایی، چون تهدید کننده حیات است نیازمند تشخیص و درمان فوری است.
اوافزود: اگربه دلیل آلرژی غذایی از خوردن تخم مرغ اجتناب شود در سنین رشد مواد مغذی که از طریق تخم مرغ تامین میشود به بدن نمیرسد و حذف ماده غذایی امروزه تنها درمان نیست شایعترین آلرژی برای اطفال آلرژی به تخم مرغ و شیر و دربالغین به غذاهای دریایی مانندماهی و مغزیجات مانند گردو و بادام و غیره است.
او افزود: علاوه بر درمان حساسیت زدایی، درمان علائم آلرژی غذایی مانند کهیر، درماتیت، علائم گوارشی و تنفسی هم توصیه میشود و هرچه غذاها طبیعی باشد و افزودنی به عنوان طعم دهنده، رنگ دهنده و نگه دارنده مانند فسفودها کمتر استفاده شود کمتر دچارآلرژی غذایی میشوند.
پزشکان معتقدند که حساسیتها میتوانند ارثی باشند و این بدین معنا است که اگر پدر و مادر خود و یا دیگر خویشاوندان نزدیک آنها دارای آلرژیهای خاصی نظیر تب یونجه بودند، شما بیشتر احتمال ابتلا به آلرژی را دارید.
نظرات شما